Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele irakiene anunță noi cuceriri în Mosul

wikipedia.com
mosul irak

Forţele irakiene au preluat două treimi din estul oraşului Mosul (nordul Irakului) din mâinile jihadiştilor organizaţiei Statul Islamic (SI) de la debutul ofensivei, pe 17 octombrie, a declarat un responsabil de rang înalt al forţelor de elită contrateroriste (CTS), citat de AFP.

'În estul oraşului Mosul (...) peste 60%' din sectoare au fost preluate din mâinile jihadiştilor, a afirmat duminică generalul Abdelwahab al-Saadi, unul din comandanţii CTS, de la cartierul său general de la Basakhra, aflat la sud-est de Mosul, scrie agerpres.ro.

După o pază de două săptămâni, forţele irakiene au lansat joia trecută 'faza a doua' a ofensivei lor, despre care Statul Major speră că va permite luarea sub control a întregii părţii estice a oraşului.

CTS şi Forţele de intervenţie rapidă ale Ministerului de Interne au făcut joncţiunea, sâmbătă, în estul oraşului Mosul, eliberând cartierele Al-Qods şi Al-Intisar, şi urmau să avanseze împreună către fluviul Tigru.

Jihadiştii opun o rezistenţă înverşunată şi controlează în continuare toate cartierele vestice din Mosul. În plus, înaintarea forţelor de poliţie şi ale armatei, precum şi sprijinul aerian furnizat de coaliţia internaţională sunt frânate de prezenţa a sute de mii de civili, a maşinilor-capcană şi a unor luptători ai Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.