Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele navale japoneze și chineze au participat la un exercițiu comun, pentru prima dată după opt ani, pe fondul îmbunătățirii relațiilor dintre

nava de lupta

Autoritățile militare de la Tokyo au anunțat că forțe navale japoneze și chineze au participat recent la un exercițiu comun, pentru prima dată după opt ani, pe fondul îmbunătățirii relațiilor dintre cele două puteri asiatice, informează site-ul The Japan Times, potrivit Mediafax.

În cadrul exercițiilor, distrugătorul japonez Samidare a efectuat un antrenament de comunicații împreună cu distrugătorul chinez Taiyuan în timp ce navele navigau la sud de regiunea niponă Kanto, pe data de 16 octombrie.

Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

Forțele navale japoneze au transmis că scopul exercițiului a fost acela de a îmbunătăți abilitățile tactice, de a consolida cooperarea și a promova înțelegerea reciprocă cu forțele armate chineze.

Nava Taiyuan, un distrugător purtător de rachete ghidate Tip 052D, a ajuns pe data de 11 octombrie în portul nipon Yokosuka pentru a participa la trecerea în revistă a flotei, un eveniment maritim internațional ce urma să fie găzduit de Japonia, care însă a fost anulat din cauza taifunului Hagibis.

Exercițiul comun este considerat ca fiind o încercare de a îmbunătăți relațiile dintre cele două țări, care sunt tensionate din cauza situației insulelor Senkaku, ce sunt controlate de Japonia, dar care sunt revendicate de China, cunoscute drept Insulele Diaoyu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.