Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forbes: Cântăreţul american Jay-Z este lider în topul de anul acesta al celor mai bine plătiți artişti hip-hop

MySpace
jay z

Cântăreţul american Jay-Z este lider în topul de anul acesta al celor mai bine plătiți artişti hip-hop realizat de Forbes, după ce, în ultimii trei ani, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean "Diddy" Combs, scrie Mediafax.

Potrivit publicaţiei Forbes, care realizează anual acest clasament, Jay-Z, în vârstă de 48 de ani, care are un venit net de 900 de milioane de dolari, a câștigat în ultimul an 76,5 milioane de dolari. Mare parte din această sumă provine din lansarea "Everything Is Love", primul album conceput împreună cu soția sa, Beyonce, precum și din turneul mondial comun "On The Run II".

Diddy, în vârstă tot de 48 de ani, s-a situat pe locul al doilea în top, cu câștiguri de 64 de milioane de dolari. Cu un venit net de 825 de milioane de dolari, rapperul a câștigat cei mai mulți bani în ultimul an din investiţiile mari în companii producătoare de băuturi alcoolice, inclusiv în propriul brand DeLeon Tequila.

Citește și: Mare SĂRBĂTOARE CU ROȘU pentru ortodocși: Ce e INTERZIS să faci azi, de Înălțarea Sfintei Cruci

Podiumul este completat de Kendrick Lamar, cu câștiguri de 58 de milioane de dolari, provenind din cel mai recent turneu mondial solo, dar și din contracte cu Nike și American Express.

Hip-hop este genul muzical cel mai popular în SUA în prezent, iar reprezentanții lui profită de acest lucru. Primele zece poziții din topul de anul acesta al celor mai bine plătiți artiști hip-hop însumează peste 400 de milioane de dolari.

Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza încasărilor muzicienilor din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate. Datele au fost furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.

Topul 10 al celor mai bine plătiți artiști hip-hop ai anului este completat de Drake (47 de milioane de dolari), J. Cole (35,5 milioane de dolari), Dr. Dre (35 de milioane de dolari), Nas (35 de milioane de dolari), Pitbull (32 de milioane de dolari), Future (30 de milioane de dolari) și Kanye West (27,5 milioane de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.