Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forbes: Vladimir Putin rămâne cel mai puternic om din lume

Forbes

Preşedintele rus Vladimir Putin rămâne, pentru al treilea an consecutiv, omul cel mai puternic din lume, potrivit clasamentului stabilit de revista americană Forbes. 

Liderul de la Kremlin este urmat în topul anual al Forbes de cancelarul german Angela Merkel, care a urcat trei locuri, şi de preşedintele american Barack Obama, clasat anul trecut pe poziţia a doua. 

Pentru prestigioasa revistă americană, Vladimir Putin 'continuă să demonstreze faptul că este unul din puţinii oameni ai lumii care îşi poate permite să facă ce vrea'. 

Sancţiunile impuse ţării sale 'au lovit rubla şi au dus Rusia într-o profundă recesiune, fără a-l afecta însă pe Putin câtuşi de puţin', constată Forbes, subliniind totodată că popularitatea sa rămâne foarte ridicată în rândul ruşilor. 

Decizia sa de a-l sprijini pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, ordonând operaţiuni aeriene împotriva forţelor Statului Islamic din Siria, a dus la întărirea influenţei sale pe plan internaţional, mai constată revista americană. 

AFP remarcă faptul că pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume apare, pentru prima dată, Donald Trump, candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă, clasat pe locul 72. 

Şeful grupării radicale Statul Islamic, irakianul Abou Bakr al-Baghdadi, intrat în clasamentul Forbes în 2014 pe locul 54, figurează şi în topul pe 2015, dar trei poziţii mai jos.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.