Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford a început să facă mașini care iau foc: Încă 100.000 sunt rechemate în fabrică, după defecte majore

automarket
Ford Focus

Ford Motor a anunţat vineri o nouă campanie de rechemare în Statele Unite, pentru 100.000 de vehicule, din cauza riscului de incendiu, urmând să extindă o rechemare anterioară, după o serie de incendii raportate de clienţi, transmite Reuters.

Noua rechemare se referă la modele ale anilor 2020-2022 Ford Escape, Maverick şi Lincoln Corsair, cu motoare hibride plug-in de 2,5 litri, scrie news.ro.

Potrivit Ford, în eventualitatea unei defecţiuni a motorului, ar putea avea loc scurgeri semnificative de ulei de motor şi vapori de combustibil, care s-ar putea acumula în apropierea surselor de aprindere, existând riscul unor incendii.

Separat, Ford extinde cu 27.000 de vehicule o rechemare pentru SUV-urile Ford Expedition şi Lincoln Navigator din 2021, din cauza riscului de incendiu sub capotă, după alte cinci incendii noi raportate după o rechemare de 39.000 de vehicule anunţată în mai, declanşată în urma a 16 incendii.

Al doilea mare producător auto din SUA recomandă încă clienţilor să parcheze vehiculele respective în aer liber şi departe de structuri, până sunt efectuate reparaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.