Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford Motor va lansa în acest an opt vehicule electrice pe piaţa din Europa

pieseauto.ro
sigla Ford

Ford Motor a anunţat marţi că va lansa în acest an opt vehicule electrice în Europa, acesta fiind un pas major către obiectivul său ca până în 2022 majoritatea vânzărilor sale totale să fie reprezentate de automobile electrice, transmite Reuters potrivit news.ro

Între vehiculele care vor fi lansate se află versiunile electrice ale SUV-urilor Kuga şi Puma şi ale berlinei Mondeo.

Producătorul auto mai intenţionează să lanseze în Europa alte nouă vehicule electrice până în 2024, între care SUV-ul electric inspirat de modelul Mustang, în 2020.

Ford a prezentat modelele la salonul auto de la Frankfurt, anunţând că se va asocia cu şase furnizori majori de energie din Europa, care vor oferi servicii de instalare a echipamentelor de încărcare a vehiculelor electrice la domiciliu.

Constructorul auto american, ca şi alte companii concurente, se confruntă cu stagnarea cererii şi creşterea costurilor, pe fondul investiţiilor de miliarde de dolari în vehicule electrice, hibride şi autonome.

Afacerile din Europa ale Ford înregistrează pierderi de ani de zile, iar presiunile de a se restructura s-au amplificat de când General Motors şi-a majorat profitul în urma vânzrii brandurilor europene Opel şi Vauxhall către grupul francez Peugeot.

Ford anticipează ca gama sa de vehicule electrice să atragă în Europa vânzări mai mari decât modelele pe benzină şi motorină, din 2022, anticipând ca până la momentul respectiv să vândă 1 milion de vehicule electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.