Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford va iniţia o serie de concedieri în rândul inginerilor din Statele Unite şi Canada

pinterest
Ford siglă

Ford va iniţia o serie de concedieri în rândul inginerilor din Statele Unite şi Canada.

Ford Motor a confirmat că va efectua o serie de disponibilizări în această săptămână, afectând în principal locurile de muncă din domeniul ingineriei din SUA şi Canada, scrie Ziarul Financiar, care citează CNBC, conform Mediafax.

Ford Motor a confirmat că va efectua o serie de disponibilizări în această săptămână, afectând în principal locurile de muncă din domeniul ingineriei din SUA şi Canada, în condiţiile în care producătorul auto caută să ia măsuri de reducere a costurilor de miliarde de euro în cadrul restructurării operaţiunilor sale comerciale, scrie CNBC.

Se aşteaptă ca reducerile de personal să afecteze toate cele trei unităţi de afaceri ale Ford: Ford Blue, operaţiunile sale tradiţionale bazate pe producţia de motoare cu combustie internă; Model E, unitatea sa de vehicule electrice; şi Ford Pro, operaţiunile de service pentru autovehicule.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să precizeze câţi angajaţi vor fi afectaţi. În cel mai recent raport trimestrial al Ford, depus în luna mai, producătorul auto a declarat că se aşteaptă să înregistreze în 2023 cheltuieli totale cuprinse între 1,5 miliarde şi 2 miliarde de dolari, „atribuibile în principal separărilor de angajaţi şi înţelegerilor cu furnizorii".

Ford îşi restructurează operaţiunile de mai mulţi ani în cadrul planului Ford+, condus de directorul general Jim Farley. Constructorul auto a concediat 3.000 de angajaţi în America de Nord în luna august şi a efectuat mai recent 3.800 de disponibilizări în Europa.

Anul trecut, numărul de angajaţi ai Ford a scăzut cu aproximativ 10.000 de persoane, ajungând la 173.000 la nivel global, potrivit unui document public separat.

Cele mai recente disponibilizări au fost raportate pentru prima dată la sfârşitul săptămânii trecute.

Liderii ale căror echipe sunt afectate au fost notificaţi în această după-amiază, iar angajaţii sunt aşteptaţi să fie notificaţi până la mijlocul săptămânii, potrivit unor persoane familiarizate cu planurile companiei. Producătorul auto a instruit unităţile afectate de reduceri să lucreze de la distanţă în această săptămână, pe măsură ce se efectuează disponibilizările, au confirmat persoanele respective.

Ford nu este singurul producător auto care îşi va reduce numărul de angajaţi. Rivalul american, General Motors, a luat unele măsuri de concediere şi a desfăşurat un program de răscumpărare a angajaţilor în valoare de 875 de milioane de dolari în primul trimestru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.