Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formaţiunea italiană eurosceptică Cinci stele revine la alianţa cu UKIP în Parlamentul European

ukip

Grupul politic eurosceptic "Cinci stele" a revenit la alianţa cu euroscepticii britanici din cadrul UKIP din cadrul Parlamentului European, a anunţat liderul formaţiunii, Beppe Grillo, pe blogul său, potrivit Reuters. Anunţul survine după ce liberalii din PE au respins un plan de parteneriat cu gruparea italiană.

Nigel Farage, fondatorul UKIP, a transmis, într-un comunicat, că divergenţele cu "Cinci stele" au fost rezolvate "în mod amiabil". El a precizat că, deşi gruparea este binevenită în cadrul alianţei, a fost nevoie de anumite "schimbări de ordin administrativ" pentru ca parteneriatul să poată continua în cadrul grupului "Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe" (EFDD). Beppe Grillo s-a referit direct, pe blog, la ce presupun aceste schimbări de ordin administrativ. El a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce a decis ca reprezentantul său în cadrul conducerii EFDD să renunţe la funcţie, conform Agerpres.

David Borrelli era co-preşedinte al EFDD şi a fost unul dintre principalii negociatori ai înţelegerii eşuate cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE). Plecarea lui întăreşte poziţia UKIP în alianţa euroscepticilor din PE, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.