Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formaţiunile europene de extremă dreaptă jubilează după victoria lui Trump - FOTO

Liderii unor formaţiuni de extremă dreapta din mai multe state europene au salutat victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, văzând în ea o confirmare a propriilor politici şi o tendinţă generală în lumea occidentală, transmite DPA.

'Americanii şi-au luat ţara înapoi', a declarat Geert Wilders, liderul formaţiunii olandeze de extremă dreapta Partidul Libertăţii (PVV), într-unul din primele mesaje pe Twitter, miercuri dimineaţă, după ce a devenit clar că republicanul Donald Trump luase conducerea în faţa democratei Hillary Clinton.

Accident HORROR în Londra. Morţi şi răniţi după deraierea unui tramvai FOTO/VIDEO

Sentimentul a fost împărtăşit de Nigel Farage, liderul interimar al UKIP din Marea Britanie, eurofob, şi de Marine Le Pen, de la conducerea Frontului Naţional din Franţa, care l-au felicitat pe Trump.

'Ai dus o luptă curajoasă în campanie', a declarat Farage, adresându-se lui Trump, pe care l-a sprijinit în câteva evenimente de campanie.

'Felicitări noului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, şi poporului american, liber!', a scris Marine Le Pen, într-un tweet. 'Lumea lor se prăbuşeşte. A noastră tocmai se creează', a punctat şi strategul-şef al lui Marine Le Pen, Florian Philippot.

Scenariu ŞOC. Cum ar putea fi primele 100 de zile ale lui Trump la Casa Albă/ VIDEO

În Germania, unul din liderii partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a văzut în victoria lui Trump 'un semnal că, în lumea occidentală, cetăţenii vor o schimbare a cursului politic'.

'Nu doar în SUA, dar şi în Germania cetăţenii vor graniţe sigure, mai puţină globalizare şi politici de bun-simţ care sunt mai concentrate pe propria lor ţară', a scris Beatrix von Storch pe Facebook.

content-image

VIDEO Primul mesaj al noului președinte al SUA, Donald J. Trump

Din Austria, Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii (FPOe), l-a felicitat pe Trump pentru victorie, notând pe Facebook că 'stânga politică şi establishment-ul izolat şi murdar sunt pedepsiţi de votanţi şi daţi afară din diferite poziţii decizionale'.

FPOe speră că Norbert Hofer, candidatul său în alegerile prezidenţiale de pe 4 decembrie din Austria, va deveni primul exponent al extremei drepte la şefia unui stat membru al Uniunii Europene, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.