Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formatul Ramstein: Coaliția anti-Kremlin este formată deja din 54 de state

Oleksi Reznikov

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că partenerii și aliații internaționali sunt hotărâți ca Ucraina să câștige în războiul declanșat de Rusia, relatează RBC, potrivit RADOR.

"Coaliția anti-Kremlin este formată deja din 54 de state. Atât de multe delegaţii au fost la întâlnirile Ramstein" - a subliniat oficialul. Potrivit lui Reznikov, din moment ce ultima reuniune a avut loc la Bruxelles, în afară de întâlnirea în aşa-numitul format Ramstein, a avut loc și o întâlnire a miniștrilor apărării din statele NATO, la care Ucraina a fost invitată în calitate de oaspete de onoare. "Dacă cineva crede că există un sindrom de oboseală în relaţia cu Ucraina, din cauza războiului, ei bine, nu este așa. Partenerii noștri sunt foarte, foarte - subliniez - foarte hotărâți. Sunt hotărâți asupra victoriei noastre. Este o cu totul altă dispoziție decât acum un an. Astăzi, toată lumea crede în victoria Ucrainei, toată lumea își dorește această victorie" - a declarat Oleksi Reznikov. Ministrul a subliniat că întreaga lume este inspirată de eroismul apărătorilor și apărătoarelor Ucrainei, al civililor, al tuturor ucrainenilor şi doreşte să fie coautor al victoriei ucrainene.

În plus, Reznikov a asigurat că, la reuniunea Ramstein, nu au fost discutate probleme politice, inclusiv privind negocierile cu Rusia. "Se discută asistența Ucrainei legată de arme, lansarea complexului militar-industrial astfel încât să producă obuze, arme, să fie reumplute depozitele pentru a ne îmbunătăți capacitățile și toată lumea înțelege că trebuie să începem contraofensiva. Toată lumea înțelege că trebuie să-i oprim pe ruși, că trebuie să ne eliberăm teritoriile temporar ocupate" - a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.