Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 - Modificări în regulamentul maşinii de siguranţă (safety car)

Forul conducător al Formulei 1 a modificat regulamentul maşinii de siguranţă (safety car) începând din acest sezon pentru a evita repetarea unui controverse care a izbucnit anul trecut la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în cursa decisivă pentru soarta titlului mondial la piloţi, transmite Reuters preluat de agerpres.

Directorul de cursă Michael Masi, care a fost înlocuit luna trecută, a schimbat procedura privind safety car-ul în ultimele tururi ale cursei de pe circuitul Yas Marina, decizie care a permis lui Max Verstappen să-l depăşească in extremis pe Lewis Hamilton şi să câştige primul lui titlu mondial. Britanicul a fost la un pas să obţină a opta sa coroană mondială, un record absolut pentru Formula 1.

Federaţia Internaţională de Automobilism a precizat într-o ediţie revizuită a regulamentelor sportive pentru 2022 că ''toate'' va înlocui mai ambiguul ''orice'', în regula care precizează că toate maşinile depăşite cu un tur vor fi obligate să treacă în faţa maşinilor de la conducere, inclusiv a safety car-ului.

Masi a permis reluarea cursei şi ieşirea safety car-ului, fără ca toate maşinile să treacă de liderul cursei, ceea ce a permis un ultim tur de disputat, iar olandezul cu pneuri mai proaspete a profitat şi şi-a depăşit rivalul la titlul mondial.

Masi a fost înlocuit de doi oficiali, Niels Wittich şi Eduardo Freitas, care vor împărţi postul de director de cursă ca urmare a unei restructurări mai ample a procesului de arbitraj.

Cei doi vor fi asistaţi de Herbie Blash, care revine în rolul de consilier permanent, după ce în 2016 s-a retras din sportul automobilistic. El a fost anterior asistentul directorului de cursă Charlie Whiting.

Sezonul 2022 de Formula 1 debutează duminică 20 martie cu Marele Premiu al Bahrainului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.