Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţe suplimentare pentru stingerea a două incendii de pădure din Hunedoara

www.agerpres.ro
autospecială pompieri ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a suplimentat numărul pompierilor mobilizaţi pentru stingerea a două incendii de pădure care se manifestă, pentru a doua zi, pe 34 de hectare situate în părţile de nord şi de sud ale judeţului, la faţa locului acţionând, miercuri, 46 de militari, ajutaţi de 21 de lucrători silvici, potrivit Agerpres.

În partea de nord a judeţului Hunedoara, în zona Buceş-Vulcan, focul a afectat aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure, propagarea flăcărilor fiind favorizată de vegetaţia uscată, prezentă din abundenţă. 

"Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, intervin 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Citește și: Un cadavru în stare avansată de putrefacţie a fost găsit în curtea unei case nelocuite

În zonă au fost mobilizate şi forţe ale ISU Alba - pompieri militari şi angajaţi ai Ocolului Silvic din Abrud, având în vedere faptul că incendiul a izbucnit la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba. 

Cel de-l doilea incendiu se manifestă în partea de sud a judeţului Hunedoara, în zona satului Petros, din comuna Pui, la limita cu Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina. Focul a afectat litiera şi vegetaţia de la baza pădurii. 

"Pentru anihilarea incendiului de litieră izbucnit pe raza localităţii Petros, ce a afectat nouă hectare, intervin 16 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 10 lucrători silvici", a precizat reprezentanta ISU Hunedoara. 

Cauzele celor două incendii urmează să fie stabilite după lichidarea focarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.