Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțează Guvernul alegerile anticipate? Ce spune Ionel Dancă

Guvern
ionel danca

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, joi, că Execuivul va trimite luni Parlamentului o scrisoare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, în vederea asumării răspunderii pe legea privind alegerea primarilor în două tururi. Întrebat dacă Guvernul forţează, astfel, alegerile anticipate, Dancă a spus: "Noi ne respectăm angajamentele luate în faţa românilor cu orice risc. Ce va face PSD împotriva acestui demers, este secundar” potrivit news.ro

"Guvernul liberal a adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Forma de adoptare a acestui proiect de lege va fi angajarea răspunderii, iar în acest sens Guvernul va trimite o scrisoare luni Parlamentului în care să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare pentru angajarea răspunderii”, a anunţat Ionel Dancă, la finaul şedinţei de Guvern.

Citește și: Klaus Iohannis a decretat! Fotograful său a fost decorat

Dancă a spus că Guvernul îşi asumă orice risc pentru a răspunde solicitării alegătorilor de a ava alegerea primarilor în două tururi.

"Vorbim despre necesitatea de a răspunde aşteptărilor românilor. Aceştia aşteaptă alegeri locale în două tururi. Guvernul este pregătit să-şi asume toate riscurile, inclusiv cel al unei moţiuni de cenzură", a mai spus Dancă, precizând că este vorba despre un principiu, nu de "aritmetică parlamentară”.

Întrebat dacă, astfel, PNL forţează alegerile anticipate, Dancă a spus: "Noi ne respectăm angajamentele luate în faţa românilor cu orice risc. Ce va face PSD împotriva acestui demers, este secundar. Românii au nevoie de primari legitimi”.

Dancă a vorbit despre "modul feudal” al PSD de a face administraţie.

"Ne dorim primari aleşi cu votul majorităţi cetăţenilor”, a mai spus Dancă.

Întrebat ce va face PNL dacă trece moţiunea, Dancă a spus: ”În momentul de faţă avem o scrisoare de trimis Parlamentului pentru asumarea răspunderii. Ce va face PSD, aşteptăm demersul şi vom vedea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.