Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate din Myanmar, care dețin controlul asupra guvernului, au în vedere lansarea unei monede digitale

Pinterest
Myanmar steag flag

Generalul-maior Zaw Min Tun a spus că lansarea unei monede digitale „ar ajuta la îmbunătățirea activităților financiare din Myanmar”. Forțele armate din Myanmar, care dețin controlul asupra guvernului de când au reținut forțat mulți lideri aleși în 2021, intenționează să elibereze o monedă digitală pentru a ajuta economia locală, conform cointelegraph.com.

Potrivit unui raport de joi de la Bloomberg, generalul-maior Zaw Min Tun a spus că lansarea unei monede digitale „ar ajuta la îmbunătățirea activităților financiare în Myanmar”, dar oficialii militari au fost nehotărâți dacă să lucreze cu companiile locale sau să elibereze singuri jetonul. Tun, șeful „Echipei de informații despre știri adevărate” a guvernului militar, acționează ca purtător de cuvânt al armatei din Myanmar.

Moneda digitală are ca scop sprijinirea plăților în Myanmar, precum și îmbunătățirea economiei. Potrivit unui raport din 25 ianuarie, Banca Mondială a estimat că economia țării va crește cu doar 1% până în septembrie 2022 din cauza efectelor pandemiei și a răsturnării guvernului civil. Se pare că creșterea economiei a fost „cu aproximativ 30% mai mică decât ar fi fost în absența COVID-19 și a loviturii de stat din februarie 2021”.

Nu este clar dacă introducerea unei monede digitale – raportul nu sugerează nicio implicare cu Banca Centrală a Myanmarului – ar îmbunătăți în mod pozitiv economia sau ar încuraja rezidenții să facă achiziții. Banca centrală a anunțat anterior că oricine din Myanmar care s-a dovedit a fi tranzacționat cu active digitale ar putea fi întemnițat sau amendat , dar asta a fost înainte ca armata să preia controlul.

„În acest moment, încă învățăm despre monedele digitale și avem discuții”, a declarat Win Myint, directorul general al departamentului de management valutar al Băncii Centrale a Myanmarului. „Trebuie să luăm în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele.”

Guvernul din umbră al țării, condus de susținătorii consilierului de stat deținut, Aung San Suu Kyi, a anunțat în decembrie că va recunoaște Tether ( USDT ) ca monedă oficială. Grupul continuă să strângă fonduri pentru a răsturna guvernul militar pe măsură ce circulă rapoarte despre crime de război.

Dacă va fi emisă ulterior de banca centrală, moneda digitală a Myanmarului ar fi una dintre puținele care vor fi lansate în întreaga lume. În prezent, China le permite sportivilor străini care vizitează Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 să trimită și să primească yuanul său digital. Bahamas a fost prima națiune care a lansat o monedă digitală a băncii centrale în octombrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.