Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate din Ucraina anunță bătălii grele în Est: am respins mai multe atacuri

harta donbas

Forțele armate din Ucraina anunță că au fost respinse mai multe atacuri ale rușilor în est. Totuși, ucrainenii se așteaptă la noi atacuri în cadrul unei mari ofensive care are drept scop cucerirea estului și sud-estului Ucrainei.

Forțele armate ucrainene au prezentat o actualizare a informațiilor privind invazia rusă. Oficialii ucraineni au anunțat că rușii se regrupează în Rusia, în apropierea graniței de est a Ucrainei. Se confirma astfel informațiile potrivit cărora rușii pregătesc o mare ofensivă în zona Donețk, dar ucrainenii se așteaptă și la o încercare de preluare a controlului în Mariupol, informează Mediafax.

În regiunile Donețk și Luhansk, armata ucraineană susține că a respins șase atacuri inamice și a distrus patru tancuri, precum și alte câteva vehicule rusești. De asemenea, ucrainenii afirmă că au lovit șapte ținte aeriene, inclusiv un avion și două elicoptere, anunță BBC.

Luni, guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că Rusia mută vehicule militare în vederea pregătirii unui nou asalt în est. Oficialii occidentali au spus și ei că se așteaptă ca Rusia să își dubleze sau chiar să își tripleze numărul de trupe în regiunea Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.