Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate ucrainene se tem că rușii le întind o capcană prin retragerea din Herson: totul ar fi doar un plan bine pus la punct

herson

Rusia a anunțat miercuri, 9 noiembrie, retragerea trupelor din Herson. Cu câteva zile în urmă, mai exact la 3 noiembrie, Forțelor ucrainene de Apărare din Sud transmiteau că Rusia dă impresia că intrarea în Herson este sigură, dar „armata ucraineană” este conștientă de situație, fiind vorba doar despre o capcană întinsă de ruși.

Îndepărtarea de către froțele rusești a tricolorului lor din clădirea administrativă a orașului Herson ocupat temporar ar putea fi un alt atac informațional cu care Rusia încearcă să slăbească forțele ucrainene. Armata Rusiei ar continua să rămână în centrul regional al regiunii Herson, a declarat Natalia Gumenyuk, șefa centrului comun de presă al Forțelor de Apărare din Sud, relatează publicația ZN.UA.

Potrivit acesteia, astfel de acțiuni pot fi un fel de „provocare”, prin care rușii încearcă să o creeze prin impresia că au părăsit anumite așezări și că va fi sigur ca forțele ucrainene să intre pe teritoriul lor. "Dar având în vedere că s-au pregătit pentru lupte de stradă, despre modul în care își poziționează unitățile, suntem conștienți de tacticile de acțiune planificate și nu trebuie să ne grăbim să ne bucurăm. Trebuie să se înțeleagă că războiul hibrid implică și astfel de atacuri informaționale, atacuri care pot fi concepute pentru a slăbi trupele regulate", a subliniat Gumeniuk.

Șeful centrului de presă a explicat că, în ciuda unei impresii de "efect total de evacuare", Rusia și-a părăsit unitățile obișnuite din Herson, dar a păstrat soldați în haine civile. „Soldații inamici continuă să fie stabiliți în casele oamenilor care au fost evacuați din teritoriul ocupat temporar, atât în oraș, cât și în alte așezări”, spun forțele ucrainene.

"Monitorizăm situația și o vedem. Și ne dăm seama că acestea pot fi anumite trucuri, anumite manevre militare pentru a-și crea o apărare bine construită, pe care o consideră corectă", a explicat șeful centrului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.