Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele de ordine pakistaneze au început să disperseze sutele de manifestanţi islamişti ce blocau drumul spre Islamabad

atac pakistan

Forţele de ordine pakistaneze au început sâmbătă să disperseze sutele de manifestanţi islamişti ce blocau de aproape trei săptămâni principalul drum auto de acces spre capitala Islamabad, cerând demisia unui ministru, informează AFP şi dpa.

Circa 8.500 de poliţişti şi paramilitari au fost desfăşuraţi pentru a participa la operaţiunea demarată dimineaţa devreme, potrivit unui responsabil al Ministerului de Interne pakistanez. 

Poliţişti în uniforme antirevoltă au lansat grenade lacrimogene şi gloanţe de cauciuc în direcţia manifestanţilor, care au replicat sporadic cu pietre şi alte proiectile. Mai multe persoane au fost arestate. 

Cei circa 2.000 de protestatari ocupau din 6 noiembrie un punct rutier la limita dintre Islamabad şi oraşul vecin Rawalpindi, paralizând intensul trafic dintre cele două oraşe, în defavoarea locuitorilor obligaţi să stea ore în şir în blocaje rutiere. 

Manifestanţii, ce aparţin unui grup religios puţin cunoscut, Tehreek-i-Labaik Yah Rasool Allah Pakistan (TLYRAP), cer de săptămâni demisia ministrului justiţiei, în urma unei polemici cu privire la un amendament în final abandonat şi pe care ei îl leagă de foarte controversata lege a blasfemiei. 

Justiţia pakistaneză a cerut de mai multe ori guvernului să-i evacueze pe manifestanţi. Acesta nu s-a conformat, împotmolit în negocieri infructuoase şi temându-se că această măsură l-ar putea costa foarte scump politic, cu un an înainte de alegeri. 

Justiţia a anunţat vineri că îl va convoca luni pe ministrul de interne, Ahsan Iqbal, pentru ca acesta să explice inacţiunea guvernului. 

De asemenea, analiştii atenţionează că răspunsul guvernului a fost stângaci şi "moale", ceea ce ar putea crea un precedent periculos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.