Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele de poliţie din Bosnia şi Croaţia au arestat opt persoane suspectate de trafic de migranţi

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Forţele de poliţie din Bosnia şi Croaţia şi agenţia regională Europol au arestat opt presupuşi traficanţi şi au blocat contrabanda cu 45 de migranţi în Uniunea Europeană (UE), au anunţat autorităţile bosniace, citate de Reuters.

În timpul unor percheziţii în mai multe locuri în nord-vestul Bosniei, poliţia a confiscat telefoane mobile, laptopuri şi alte elemente ce ar putea servi drept probe în procedurile penale, a declarat Agenţia de Stat de Investigaţii şi Protecţie (SIPA), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Aceasta nu a oferit alte detalii cu privire la soarta celor 45 de migranţi.

Deţinuţii sunt suspectaţi că au transportat, ascuns şi traficat migranţi, în principal din Turcia prin Bosnia către Croaţia, stat membru al UE, şi mai departe în Italia, a declarat procuratura de stat a Bosniei, spunând că arestările au fost mai cuprinzătoare operaţiune în regiune în acest an.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Aşa-numita rută balcanică pentru migranţii care încearcă să ajungă în UE prin Turcia, Grecia şi fostele state iugoslave a fost închisă în 2016, când Ankara a fost de acord să oprească fluxul în schimbul ajutorului european şi promisiunii de a călători fără viză pentru cetăţenii turci.

Dar Bosnia, care are o frontieră de 1.000 km cu Croaţia, a devenit o rută alternativă pentru migranţii care pornesc din Turcia prin Grecia şi Albania prin Muntenegru, precum şi pentru cei blocaţi în Serbia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.