Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele de securitate din Spania infirmă zvonurile: 'Nu Rusia se află în spatele scrisorilor-capcană' / cum sunt confecționate

Radu Pop
spania poliție

Scrisorile-capcană trimise în ultimele zile unor ambasade în Spania şi unor politicieni spanioli importanţi erau fabricate artizanal, potrivit media locale, informează dpa. Autorităţile spaniole nu au furnizat informaţii despre potenţial suspecţi, totul în contextul în care Ucraina a acuzat direct Rusia că se află în spatele acestor bombe.

Scrisorile-capcană conţineau doar cantităţi mici de exploziv şi bucăţele de metal, care generează atunci când sunt deschise o flamă, nu o explozie mai mare, au informat vineri cotidianul spaniol El Pais şi televiziunea spaniolă de stat RTVE, citând surse din cadrul poliţiei, informează Agerpres.

O scrisoare-capcană trimisă la ambasada Ucrainei a explodat miercuri în curtea clădirii, rănindu-l la mână pe agentul de securitate. Această bombă este una dintre cele şase scrisori-capcane despre care s-a aflat public că au explodat.

Nimeni nu a revendicat trimiterea acestor scrisori-capcană.

Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor.

În afară de ambasada Ucrainei în Spania, alte scrisori-capcană au fost trimise la sediul companiei de apărare spaniole ce a livrat produse în Ucraina, precum şi la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, al ministrului spaniol al apărării Margareta Robles, la sediul Centrului Satelitar al UE de la Torrejon şi la ambasada SUA.

Chiar dacă ministrul spaniol al apărării Margareta Robles nu a menţionat seria de scrisori-capcană în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Ucraina miercuri, ea a reiterat că Spania rămâne în mod ferm de partea Ucrainei în războiul ei cu Rusia. "Vom continua să ajutăm, alături de alte ţări din UE şi NATO, pentru că în opinia noastră cauza Ucrainei este justă, este o cauză a păcii şi libertăţii", a spus Robles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.