Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele guvernamentale siriene au intrat în Doumeir după evacuarea rebelilor

http://www.aljazeera.com/
armata siriana

Forţele de securitate siriene au intrat joi seara în Doumeir după evacuarea ultimilor combatanţi rebeli din această localitate din apropierea Damascului, potrivit presei de stat, preluată de AFP si reluată de agerpres.

Agenţia oficială SANA a relatat despre "sfârşitul operaţiunii de evacuare a teroriştilor Jaich al-Islam şi a familiilor acestora din oraşul Doumeir" şi începerea transferului lor spre regiunea Jarablos, teritoriu rebel din nordul ţării.

Regimul, care califică toţi rebelii drept "terorişti", a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Jaich al-Islam în virtutea căruia 1.500 de combatanţi şi 3.500 de civili sunt transferaţi spre Jarablos, conform SANA.

Televiziunea siriană a difuzat imagini cu drapelul sirian înălţat în oraş de membrii forţelor de securitate în timp ce o mulţime de locuitori aclama armata siriană.

Situat la aproximativ 50 de km nord-est de Damasc, Doumeir făcea obiectul unui aşa numit acord de reconciliere, care permitea menţinerea pe loc a grupării Jaich al-Islam în schimbul unei încetări a focului. Dar regimul, întărit în urma ultimelor cuceriri din împrejurimile Damascului, a cerut apoi plecarea rebelilor din localitate.

Recucerirea localităţii Doumeir vine la mai puţin de o săptămână după preluarea sâmbătă în întregime a enclavei rebele Ghouta Orientală, ultimul bastion al insurgenţilor la porţile capitalei.

În acelaşi timp, forţele regimului au bombardat joi ultimele centre de rezistenţă ale grupării Stat Islamic în sudul Damascului, potrivit OSDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.