Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele irakiene anunţă că au lansat atacul asupra jihadiştilor în zona veche a oraşului Mosul

wikipedia.com
mosul irak

Forţele irakiene au lansat atacul asupra zonei vechi a oraşului Mosul, în nordul ţării, unde sunt grupaţi marea majoritate a jihadiştilor grupării Statul Islamic, a anunţat duminică şeful operaţiunilor militare, generalul Abdelamir Yarallah, transmite AFP. 'Forţele armatei, contrateroriste şi ale poliţiei federale au lansat atacul asupra oraşului vechi', a declarat generalul Yarallah într-un comunicat.

Un comandant al forţelor de elită contrateroriste, generalul Abdel Wahab al-Saadi, a confirmat pentru AFP 'începutul asaltului asupra oraşului vechi'. Recucerirea acestei zone, în care, potrivit ONU, sunt ţinuţi ostatici circa 100.000 de civili, este crucială pentru alungarea jihadiştilor din întreg oraşul Mosul, marele lor fief din nordul Irakului, conform Agerpres.

Situat pe malul vestic al Tigrului, care taie în două Mosul, oraşul vechi este un labirint de străduţe intens populate, deloc favorabil înaintării blindatelor şi folosirii de arme grele, pentru a nu pune în pericol populaţia civilă. Forţele irakiene, sprijinite de o coaliţie internaţională condusă de SUA, poartă din octombrie 2017 o amplă ofensivă pentru a alunga Statul Islamic de la Mosul, al doilea oraş irakian, cucerit de jihadişti în iunie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.