Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele irakiene avansează la Mosul şi îi îndeamnă pe civili să plece din zonele controlate de SI

twitter.com
Irak Mosul Siria

Forţele irakiene au continuat să avanseze luni în partea de vest a oraşului Mosul, în cadrul unei ofensive ce vizează mai multe cartiere aflate încă în mâinile grupării Statul Islamic (SI), şi a îndemnat civilii să fugă din zonele aflate sub controlul SI, a anunţat armata Irakului, informează AFP preluat de agerpres.

"Unităţile noastre continuă să avanseze (...) şi au intrat în cartierele al-Oula, al-Zinjili şi al-Shifaa, precum şi în Spitalul republican", a anunţat purtătorul de cuvânt al Comandamentului comun al operaţiunilor (JOC), Yahya Rassul. 

Gruparea Statul Islamic utilizează "maşini-capcană, lunetişti şi kamikaze" împotriva forţelor irakiene, a declarat el pentru AFP. 

Cartierele enumerate de Rassul sunt situate în nordul oraşului vechi din Mosul, controlat în mare parte de SI, şi fac obiectul unei ofensive anunţate sâmbătă. 

Aviaţia irakiană a lansat pentru a doua oară într-o săptămână fluturaşi deasupra anumitor cartiere din Mosul, cerându-le locuitorilor să plece din zonele controlate de SI, a mai anunţat JOC luni. 

Susţinute de coaliţia internaţională condusă de SUA, forţele irakiene desfăşoară de la mijlocul lui octombrie o vastă ofensivă pentru recucerirea oraşului Mosul, pe care SI îl controlează din 2015. 

După ce au cucerit la sfârşitul lui ianuarie partea de est a oraşului, ele au lansat la 19 februarie asaltul asupra părţii vestice. 

Sute de mii de persoane au luat deja calea exodului ca urmare a acestei bătălii, iar cifrele riscă să se agraveze odată cu apropierea luptelor în vechiul oraş, dens populat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.