Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele Navale Române anunță că obiectul găsit în Marea Neagră este o mină

mina marina

Forţele Navale Române au confirmat joi că obiectul găsit de pescador în Marea Neagră este o mină, precizând că aceasta face parte din barajul istoric de mine. Intervenţia specialiştilor este în plină desfăşurare. Pescadorul respectiv se află în Marea Neagră, la trei, patru mile travers de zona Midia, conform news.ro.

Garda de Coastă a fost anunţată, joi, de un pescador aflat în Marea Neagră, că a agăţat în traul un obiect care pare a fi o mină marină. Forţele Navale Române au anunţat că puitorul de mine a plecat din portul militar pentru a interveni pentru neutralizarea obiectului asemănător cu o mină marină.

„Nava de pescuit 'Flamingo 4', care desfăşura activităţi specifice la o distanţă de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, prezenţa unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler. Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat intervenţia cu puitorul de mine 'Viceamiral Constantin Bălescu' (PM-274), cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord.

Nava a ieşit din portul militar Constanţa în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat”, au anunţat Forţele Navale.

Mina a fost detonată, joi, de specialiştii din cadrul Forţelor Navale, aceasta datând din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Mina marină a fost eliberată din plasa pescadorului şi a fost distrusă pe fundul apei, la adâncimea de 10 metri, prin detonare de la distanţă, după ce ”Flamingo 4” s-a îndepărtat la o distanţă de siguranţă, au precizat Forţele Navale.

Detonarea minei din Marea Neagră ar fi fost resimţită în unele zone din municipiul Constanţa.

Sursa citată a menţionat că aceasta este cea de-a şasea intervenţie a Forţelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine. De la începutul războiului din Ucaina până în prezent, au fost confirmate şi distruse, 68 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 51 de Ucraina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.