Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele Navale Române participă cu 30 de infanterişti la exerciţiul multinaţional BALTROPS 19

trupe speciale armata militari

Forţele Navale Române vor participa, în perioada 6 - 21 iunie, cu 30 de infanterişti marini, la exerciţiul multinaţional BALTROPS 19 (Baltic Operations), care se va desfăşura la Kiel (Germania), Insula Saaremaa (Estonia), Klapeida (Lituania), Ravlunda (Suedia) şi în apele internaţionale ale Mării Baltice, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Statul Major al Forţelor Navale, potrivit agerpres.ro.

Cei 30 de militari sunt de la Regimentului 307 Infanterie Marină.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

BALTOPS 19 este un exerciţiu multinaţional anual al NATO, organizat de EUCOM (United States European Command), ce are ca obiectiv asigurarea stabilităţii şi siguranţei în zona Mării Baltice.

"Acest exerciţiu vizează, în special, componenta amfibie a operaţiunilor de interdicţie maritimă şi de luptă împotriva ameninţărilor asimetrice, dar este, totodată, şi un exerciţiu întrunit, care cuprinde secvenţe de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, terestre şi subacvatice", se precizează în comunicat.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

Potrivit sursei citate, infanteriştii marini români se vor antrena împreună cu forţe de desant din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Polonia, punând accent pe acţiunile de patrulare într-un teritoriu ostil şi pe reacţia la contactul cu inamicul, pe modalităţile de operare pentru ieşire dintr-o ambuscadă, pe executarea asaltului amfibiu şi a unui raid în teritoriul inamicului.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

De asemenea, infanteriştii marini vor executa trageri de luptă cu toate categoriile de armament şi vor realiza schimburi de experienţă cu privire la tehnicile, tacticile şi procedurile specifice de la bordul navelor de desant participante la exerciţiu.

Participarea infanteriştilor marini români la exerciţiul BALTOPS 19 contribuie la creşterea nivelului de instruire a acestora, precum şi la promovarea imaginii Forţelor Navale Române şi a României în rândul partenerilor din NATO, precizează SMFN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.