Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ruse din Avdiivka ar avea nevoie de pauză operațională(ISW)

bloomberg.com
avdiivka

Operațiunile ofensive rusești de la Avdiivka vor necesita probabil o „pauză operațională” după retragerea trupelor ucrainene din orașul din prima linie, a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în raportul lor din 19 februarie.

Forțele ucrainene s-au retras de la Avdiivka din regiunea Donețk pe 17 februarie, pe fondul penuriei de muniții și a eforturilor intense ale Rusiei de a captura micul oraș industrial.

Analiștii ISW au remarcat că operațiunile ofensive ale Rusiei, inclusiv bombardamentele și aviația, „au încetinit dramatic” după retragere.

„Forțele ruse vor trebui probabil să efectueze o pauză operațională înainte de a relua operațiunile ofensive semnificative în direcția Avdiivka sau vor trebui să transfere întăriri suplimentare din alte sectoare ale frontului”, au spus analiștii.

Rusia are rezervele necesare pentru a-și întări trupele în Avdiivka, dar ISW a spus că „nu există niciun indiciu” că astfel de forțe ar fi transferate în zonă în acest moment.

ISW a mai raportat că rămâne neclar „cum vor alege forțele ruse să-și aloce forța de muncă dislocată în prezent în zona Avdiivka”.

Sechestrarea Avdiivka reprezintă primul câștig major pe câmpul de luptă al Rusiei în câteva luni. Orașul a venit la un preț mare pentru Moscova, costând zeci de mii de vieți de soldați și cantități uriașe de echipament militar.

Orașul, care avea o populație înainte de război de aproximativ 32.000 de locuitori, se află în mare parte în ruine după ani de lupte grele. Ar putea avea o valoare strategică mai mare pentru mașina de propagandă a președintelui rus Vladimir Putin înaintea alegerilor din martie 2024 decât armata rusă.

ISW a avertizat pe 17 februarie că Rusia și-ar putea replica tacticile de succes de la Avdiivka la o scară mai mare dacă Occidentul continuă să întârzie asistența militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.