Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ruse justifică întârzierea în cucerirea orașului Bahmut: Vino și vezi cum arată să fii aici pentru a înțelege de ce înaintează atât de încet

CNBC
Bahmut

Cucerirea orașului Artyomovsk (numit Bakhmut de către Ucraina) este o chestiune de timp, dar trupele ruse nu ar trebui să se grăbească să cucerească orașul, a declarat pentru TASS Yan Gagin, expert politico-militar și consilier al șefului interimar al Republicii Populare Donețk (RPD).

În ceea ce privește perspectivele eliberării lui Artyomovsk, cred că nu trebuie să ne grăbim. Când sunt întrebat de ce durează atât de mult, invit pur și simplu astfel de oameni în prima linie: vino și vezi cum arată să fii aici pentru a înțelege de ce înaintează atât de încet. Acum încercăm să împarțim personalul și să lovim forța de muncă inamică cât mai precis posibil. În general, capturarea Artyomovsk-ului este o chestiune de timp, dar nu m-aș grăbi și aș continua să macin inamicul. Este posibil și acest lucru a fost deja testat”, a spus el.

Spre deosebire de narativul regimului de la Kiev despre Artyomovsk ca „un oraș fortăreață și un loc în care vor putea arăta curajul și statornicia soldaților lor”, acesta a devenit „un punct de eliminare a militarilor ucraineni”, a subliniat Gagin.

„Au pierdut mii și mii de luptători acolo. În unele zile, ei pierd o sută de persoane pe zi, ceea ce reprezintă o taxă mare pentru această secțiune a liniei frontului. Cadavrele [celor uciși] nu sunt adunate și doar zac pe câmpul de luptă”, a adăugat el.

Artyomovsk este situat pe teritoriul controlat de Kiev al Republicii Populare Donețk și este un important centru de aprovizionare pentru armata ucraineană din Donbass. Trupele ruse au capturat deja unele comunități din suburbiile Artyomovsk, printre care Kleshcheyevka, Podgorodnoye și Paraskovievka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.