Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Forțele ruse scot din depozite tancuri `antice` pentru a compensa pierderile semnificative ale vehiculelor blindate (ISW)

captura Twitter
tanc vechi

Armata rusă a pierdut atât de multe tancuri din 24 februarie 2022 că se pare că apelează vehicule blindate antice pentru a compensa pierderile actuale pe câmpul de luptă, conform constatărilor echipei de informații despre conflicte cu sursă deschisă din Tbilisi.

Grupul de cercetare a raportat pe 22 martie că forțele ruse au transportat un tren încărcat cu tancuri T-54/55 din Primorsky Krai către vestul Rusiei, iar surse din rețelele de socializare au speculat că forțele ruse le-ar putea disloca în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului. în ultima sa actualizare.

Potrivit Oryx, o altă organizație de informații open-source care documentează pierderile rusești în Ucraina, armata rusă are undeva în jur de 1.871 de tancuri distruse, avariate, abandonate sau capturate la un an de la invazia inițială.

Pierderile restrâng capacitatea operațională a armatei ruse

ISW a spus că pierderile de vehicule blindate rusești „rstrâng în prezent” capacitatea armatei ruse de a conduce un război de manevră mecanizat eficient, iar forțele ruse ar putea desfășura tancuri T-54/55 din depozit în Ucraina pentru a se pregăti pentru contraofensivele mecanizate anticipate ucrainene.

„Desfășurarea de echipamente inferioare pentru a reface capacitatea armatei ruse de a desfășura un război de manevră mecanizată poate determina o degradare suplimentară a forțelor ruse în Ucraina”, potrivit ISW.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.