Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele rusești nu au vreo șansă să ajungă în Moldova (Expert militar)

Karadeniz Press
transnistria odesa ucraina

În Republica Moldova, amenințările vin mai degrabă din interiorul statului decât din afara sa. Armata rusă nu va ajunge până aici, iar statul trebuie să-și consolideze securitatea din alte considerente.

Afirmații în acest sens au fost făcute de Oleg Jdanov, analist militar și colonel în rezervă al armatei ucrainene, în cadrul unui interviu pentru Libertatea, comentând declarațiile directorului SIS, Alexandru Musteaţă, care a spus că nu trebuie exclus în 2023 scenariul unei invazii terestre a Rusiei către Republica Moldova, transmite Știri.md.

„Scenariul cu adevărat nu trebuie exclus, însă, din punctul meu de vedere, Republica Moldova trebuie să-și consolideze securitatea din alte considerente. În momentul de față, Republica Moldova nu poate fi amenințată de vreun factor extern, ci mai mult de cel intern. Este un stat înconjurat de Ucraina și România. Forțele rusești nu cred că au vreo șansă să ajungă până acolo nici pe uscat, nici pe mare și nici pe cale aeriană. Într-un fel, ei au o garanție că armata Rusiei nu va ajunge acolo.

Din câte știu eu – și vreau să vă spun că discut cu mulți colegi din acel stat – forțele care trebuie să asigure apărarea și securitatea Republicii Moldova sunt foarte slabe. Chiar și acei 3 mii de militari ruși din Transnistria pot să fie o problemă enormă în combinație cu o mare parte a populației cu atitudini proruse.

Toate acestea pot să împingă Moldova către o criză politică internă. Problemele Chișinăului sunt în interiorul statului și mai puțin în afara lui”, a spus expertul militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.