Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele somaleze de securitate au ucis cinci militanți islamiști din gruparea Al Shabaab implicați în atacul de marți din apropierea reşedinţei prezidenţiale

Captura video.
Atac terorist Mogadiscio, Somalia

Forțele somaleze de securitate au ucis cinci militanți islamiști din gruparea Al Shabaab implicați în atacul de marți seara asupra unui hotel din apropierea reşedinţei prezidenţiale, soldat cu moartea a trei civili și doi militari, a anunțat miercuri Poliția somaleză, citată de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Gruparea teroristă Al Shabaab, afiliată Al-Qaida, lansează frecvent atacuri în capitala Somaliei, Mogadishu, cu scopul de a îndepărta de la putere actualul Guvern al țării, susținut de către Națiunile Unite. Organizația islamistă a revendicat în noaptea de marți spre miercuri atacul asupra hotelului Syl din Mogadishu, un loc de întâlnire preferat de către parlamentari și alți oficiali somalezi.

Atacul de marți a început în jurul orei locale 19:00 (18:00, ora României, n.red.) și s-a încheiat în jurul orei locale 01:00 (00:00, ora României, n.red.), după ce forțele de ordine i-au ucis pe cei cinci atacatori, a anunțat comisarul Zakia Hussen, pe Twitter.

„Forțele de securitate au încheiat operațiunea. Cinci persoane, dintre care trei civili și doi militari au murit în urma atacului. Alte 11 persoane, dintre care nouă civili și doi militari, au fost rănite ușor”, a anunțat oficialul.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Acesta a adăugat că 82 de persoane, printre care și mai mulți oficiali, au fost salvate din incinta hotelului luat cu asalt de către atacatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.