Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele speciale ucrainene se antrenează în Marea Britanie - Plan pentru a recuceri Crimeea înainte de Crăciun

stirileprotv.ro
ucraina crimeea

Trupele britanice antrenează o brigadă de comando de elită ucraineană pentru a paraliza forțele rusești și a recuceri Crimeea înainte de Crăciun, susțin sursele publicației britanice Daily Express.

Peste 2.000 de soldați au sosit într-o locație izolată din Dartmoor pentru a lua parte la exerciții de specialitate. Sursele spun că aceștia vor forma vârful de lance într-o invazie, în timp ce alte două forțe vor organiza atacuri simultane.

Sâmbătă seară, șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, a confirmat că forțele vor intra "în curând" în Crimeea.

Operațiunea va implica lovituri din aer, de pe uscat și de pe mare, iar comandourile ucrainene vor folosi tehnologia pentru a submina și paraliza trupele rusești.

În altă parte, unitățile blindate vor străpunge apărarea, operațiunile fiind susținute de un nou stoc de rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Marea Britanie, SUA și Germania.

Antrenamentul se desfășoară la Battle Camp din Okehampton, Devon, care a fost închis pentru toate celelalte unități militare și pentru public.

Sâmbătă seara, o sursă militară britanică de rang înalt a declarat că se pune accentul pe utilizarea tacticilor agile ale NATO pentru a ajuta trupele ucrainene să "modeleze spațiul de luptă" înainte de a lovi în inima inamicului.

"Operațiunea de recucerire va fi una care va desfășura atacuri multiple asupra forțelor rusești", a declarat sursa.

"Îi putem instrui în tacticile noastre și le putem arăta cum să folosească echipamentul, dar succesul va veni din propria capacitate a ucrainenilor de a se adapta rapid și de a depăși provocările".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.