Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele speciale ungare şi slovace au confiscat cel mai mare arsenal ilegal de arme din Ungaria din ultimii 25 de ani

iStock
ungaria steag

Poliţiile şi forţele speciale ungare şi slovace au confiscat cel mai mare arsenal ilegal de arme din Ungaria din ultimii 25 de ani, precum şi droguri, numerar şi obiecte de valoare, şi au arestat mai multe persoane în cadrul unei operaţiuni internaţionale împotriva unei reţele de trafic de stupefiante săptămâna trecută, au informat miercuri reprezentanţii lor într-o conferinţă de presă, transmite MTI.

Operaţiunea 'Parketar' a fost rezultatul unei anchete începute în decembrie 2021, au indicat Rudolf Patka, din cadrul Agenţiei slovace de combatere a terorismului şi criminalităţii (NAKA), şi Zoltan Boross, de la Biroul naţional de anchetă al Ungariei (NNI).

Pe 12 iulie, forţele de poliţie au percheziţionat 12 proprietăţi în vestul Ungariei, vestul Slovaciei şi la Viena, confiscând droguri, numerar, arme de foc ilegale, lingouri de aur, bijuterii, alte obiecte de lux, au precizat ei.

În total, 16 persoane au fost acuzate de trafic de metamfetamine şi cocaină spre Slovacia prin intermediul unor grupări, mexicană şi română, de trafic de droguri din Viena, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit autorităţilor, organizaţia a adus în ţară peste 100 kg de cocaină începând din 2016.

Pedepsele pentru acuzaţiile aduse sunt între 20 şi 25 de ani de închisoare.

Percheziţiile la proprietăţile unui cetăţean slovac au dus la confiscarea celui mai mare arsenal de arme găsit în Ungaria în ultimii 25 de ani, constând în 59 de arme de foc, 45.000 de muniţii şi alte echipamente, precum şi explozivi, a precizat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.