Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ucrainene, la un pas de a pierde un punct strategic: Situația devine critică

Facebook
Avdiivka lupte Donbas

Situația din jurul Avdiivka, un oraș asediat din prima linie din regiunea Donețk, devine „foarte dificilă”, chiar critică în unele zone, a declarat Vitalii Barabash, șeful administrației militare a orașului, pe 6 februarie.

Rusia și-a intensificat atacurile împotriva Avdiivka în octombrie 2023, suferind pierderi grele în încercarea de a încercui orașul la doar câțiva kilometri de Donețk ocupat. În ciuda victimelor, au început să apară recent rapoarte că forțele ruse fac progrese constante.

"Situația este foarte dificilă, foarte tensionată. Am putea spune că acum câteva săptămâni, situația a fost dificilă, dar (încă) sub control", a spus Barabash în emisie.

Oficialul a adăugat că asta nu înseamnă „că totul este pierdut”, dar a subliniat că Rusia continuă să arunce forțe mari împotriva lui Avdiivka.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat în raportul său de dimineață din 6 februarie că, în ultima zi, apărătorii ucraineni au respins 29 de atacuri în apropiere de Avdiivka și lângă Novobakhmutivka, un sat la aproximativ 14 kilometri nord-vest.

Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat pe 27 ianuarie că, în ciuda progreselor rusești, este puțin probabil ca orașul să cadă în următoarele săptămâni, deoarece Ucraina își menține ruta cheie de aprovizionare.

În evaluarea sa din 4 februarie, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a declarat că trupele Moscovei au avansat recent la est de Avdiivka, deplasându-se de-a lungul autostrăzii H-20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.