Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ucrainene luptă cu tot ce au: Sistem rusesc de apărare antiaeriană, eliminat cu ajutorul unor 'gropi în drum' | Foto

Nexta
lansator de rachete termobarice TOS-1A arma termobarica

Armata Ucrainei susține că a eliminat un sistem de rachete antiaeriene TOR-M1 cu ajutorul unor „gropi în drum”, relatează presa ucraineană.

Potrivit armatei ucrainene, sistemul TOR-M1 „nu a putut ajunge acolo unde avea treabă” din cauza unor „gropi în drum”. „Geniștii ucraineni sunt timizi și tăcuți”, mai spun militarii din țara vecină.

Armata ucraineană nu a menționat locul în care a fost neutralizat sistemul.

Tor M1 este un sistem mobil de rachete sol-aer care a fost conceput în perioada Războiului Rece și care este menit să intercepteze ținte ce zboară la altitudine joasă și medie, explică Rumaniamilitary.ro. Potrivit HotNews.ro, sistemul de rachete aeriene tactice rusești controlează și doboară în mod independent toate țintele aeriene pe care nu le recunoaște.

Atacată pe scară largă de forțele ruse în 24 februarie, Ucraina continuă să producă pagube majore trupelor invadatoare, atât la nivel de forță umană, cât și din perspectiva tehnicii militare.

Trupele ucrainene și forțele ruse poartă lupte grele pentru Mariupol, oraș bombardat constant.

„Bombele cad la fiecare 10 minute; navele de război rusești efectuează bombardamente. Ieri soldații au dezamorsat patru tancuri, vehicule blindate și trupe. Încă avem nevoie de muniție, arme anti-tanc și apărare antiaeriană”, a declarat căpitanul ucrainean Svyatoslav Palamar, citat de CNN.

Federația Rusă a fost acuzată în mod constant că țintește civili, iar locuitorii care au rămas captivi în oraș descriu situația ca pe un adevărat „infern”, anunță b1tv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.