Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele armate ucrainene resping atacuri ruseşti în jurul oraşului Bahmut

abc-cdn.net.au
razboi

Forţele ucrainene au respins mai multe atacuri ruseşti în regiunea din jurul oraşului Bahmut în provincia Doneţk (est), potrivit Statului Major ucrainean, relatează luni dpa, informează Agerpres.

Potrivit Statului Major, artileria ucraineană a lovit trupe ruse în satul Polovinkino din provincia vecină Lugansk, aproximativ 150 de ruşi fiind ucişi sau răniţi. Un atac similar cu artilerie asupra soldaţilor ruşi în provincia Herson, sud, s-a soldat cu aproximativ 50 de morţi şi 100 de răniţi, se arată într-un raport al armatei ucrainene.

Forţele ruse încearcă de mai multe luni să cucerească Bahmut, orașul fiind în momentul de faţă punctul cel mai fierbinte de pe frontul din estul Ucrainei.

Oraşul cu circa 70.000 de locuitori, situat într-o zonă cunoscută pentru vii şi mine de sare înainte de invazia rusă din Ucraina din februarie, este vizat de la sfârşitul verii de forţele ruse, devenind în ultimele luni scena unor pierderi masive aparente din ambele tabere.

Trupele ruse au revendicat capturarea unor sate din jur şi suburbii, dar forţele ucrainene par să controleze oraşul şi o parte din împrejurimi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.