Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fortificații ruse în Zaporojie, în așteparea ofensivei ucrainene: Liniile de apărare au ajuns la 120 de kilometri

Wikipedia
dinti de dragon fortificatii

Forțele ruse au construit trei linii de zone de apărare pe aproape 120 de kilometri în regiunea Zaporizhzhia din Ucraina, dar nu este clar dacă Rusia poate acumula suficiente trupe și artilerie pentru a sprijini apărarea, a informat Ministerul Apărării al Regatului Unit pe 12 aprilie.

 

În ultimele săptămâni, trupele ruse au dezvoltat linii extinse de apărare în regiune, în pregătirea pentru contraofensiva anticipată a Ucrainei către orașul cheie Melitopol, potrivit raportului. Prima linie a regiunii Zaporizhzhia este cel mai probabil zona de responsabilitate a Grupării Forțelor de Sud a Rusiei (SGF).

Zona defensivă cu trei straturi finalizată recent de armata rusă constă dintr-o linie de front cu poziții avansate de luptă și încă două zone cu baricade aproape continue, mai complexe, a scris ministerul în cea mai recentă actualizare de informații. Liniile defensive sunt situate la aproximativ 10-20 km în spatele liniei frontului.

Apărarea Rusiei „au potențialul de a fi obstacole formidabile, dar utilitatea lor depinde aproape în întregime de sprijinirea lor de artilerie și personal suficient”, se arată în actualizare. „Rămâne neclar dacă SGF poate aduna în prezent aceste resurse”

Deoarece Rusia a ocupat suprafețe mari din regiunea Zaporizhzhia în prima fază a războiului la scară largă, linia frontului în această zonă a fost cea mai statică din Ucraina, în mare parte datorită câmpurilor vaste, plate și deschise din zonă care fac ofensive pe scară largă dificile.

Cu toate acestea, tocmai aici mulți se așteaptă ca Ucraina să lanseze mult-așteptata contraofensivă la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, deoarece o descoperire în sudul Ucrainei ar avea cea mai mare semnificație strategică, putând întrerupe legătura terestră a Rusiei cu Crimeea și izolându-i. prezenţa pe peninsula ocupată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.