Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forum al ONU la Paris şi online despre egalitatea între sexe

https://www.eliberare.com/
inegalitate sexe

Mii de delegaţi ai unor ţări şi organizaţii neguvernamentale se vor reuni de miercuri până vineri la Paris şi online pentru un forum despre egalitatea între sexe, cu obiectivul de a se obţine "angajamente concrete" pentru progresul cauzei femeilor, afectată de pandemia de COVID-19, relatează AFP.

"Forumul Generaţia Egalitate" este cea mai importantă convenţie a ONU pe acest subiect de la Conferinţa de la Beijing din 1995, potrivit agerpres.ro.

Evenimentul ar trebui să contribuie la "progresul drepturilor femeilor şi fetelor peste tot în lume" şi să răspundă astfel la o situaţie "extrem de îngrijorătoare", a rezumat preşedintele francez Emmanuel Macron, care va da startul miercuri forumului, într-o ceremonie la Carrousel du Louvre, în Paris.

Egalitatea între sexe a fost "fragilizată" de pandemia de COVID-19, a subliniat preşedintele francez într-un mesaj video publicat săptămâna trecută pe contul său de Twitter. De asemenea, "observăm în multe societăţi, inclusiv din Europa, intrarea într-o nouă perioadă conservatoare (...) care pune sub semnul întrebării drepturile fundamentale" ale femeilor, şi-a exprimat el regretul.

Evenimentul, co-prezidat de Franţa şi Mexic sub egida UN Women (ONU Femei), ar urma să primească personalităţi precum vicepreşedinta SUA Kamala Harris (de la distanţă) sau fostul secretar de stat american Hillary Clinton (prezentă la Paris).

Forumul ar trebuie să ducă la "un plan mondial de accelerare" spre egalitate, în jurul mai multor tematici, cum ar fi violenţele împotriva femeilor, dreptul de a dispune de propriul corp sau egalitatea economică.

Fiecare temă va fi abordată de "coaliţii de acţiune" care aduc împreună state, organizaţii internaţionale, societatea civilă şi sectorul privat pentru a elabora "o foaie de parcurs" a cărei punere în aplicare ar urma să fie evaluată peste cinci ani.

Toate statele lumii au fost invitate, dar condiţia a fost să se angajeze real în progresul spre egalitatea între sexe, a explicat Delphine O, ambasadoare şi secretar general al forumului.

"Fiecare stat, instituţie sau companie va trebui să facă un anunţ concret, indiferent dacă e unul politic, legislativ sau financiar. Am lucrat în avansa pentru ca aceste anunţuri să fie noi şi substanţiale", a precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.