Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost analist CIA: România, stat vasal al SUA. Iliescu, casă şi conturi în Elveţia

ion iliescu

Anunţul lui Ion Iliescu, în interviul din Der Spiegel, că a oferit un sediu pentru CIA în România, generează reacţii interne şi internaţională. Publicaţia Sputnik, organ de propagandă al Moscovei, citează un fost analist al CIA care îi aduce acuzaţii grave fostului preşedinte al României.

"România este ceea ce președintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA", a declarat Raymond McGovern, fost analist CIA, devenit activist politic.

Potrivit acestuia, Iliescu a aprobat o locaţie pentru CIA în România pentru că avea obligaţii faţă de SUA şi era motivat cu sume de bani din trezoreria SUA.

"Banii din taxele mele merg către un tip ca Iliescu şi oamenii lui din serviciile secrete. Şi noi (SUA - n.r.) ce obţinem? Putem să folosim o clădire pentru a tortura oameni", a mai declarat McGovern.

Fostul analist CIA sugereză că ar fi interesant de investigat conturile lui Iliescu din băncile elveţiene şi modul în care fostul preşedinte al României şi-a achiziţionat ca reşedinţă de vară o casă lângă un lac.

McGovern nu crede ceea ce declară Iliescu, că nu ştia ce fel de activităţi desfăşoară CIA în România. Dacă Iliescu nu ştia, mai spune acesta, este pentru că nu a vrut să ştie. "Uneori, liderii politici preferă să nu ştie unele lucruri, pentru a putea nega ulterior", a mai afirmat Raymond McGovern, pentru Sputnik.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.