Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost baron PDL, audiat la DNA

constantin_ostaficiuc

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost audiat, joi de procurorii DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara, în care este acuzat de abuz în serviciu, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. 

În acest dosar procurorii DNA Timişoara i-au mai audiat şi pe fostul preşedinte al Clubului Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pe şeful Direcţiei Cultură a CJ Timiş, Răzvan Hrenovschi şi pe Petrişor Nădăştean, secretarul administraţiei judeţene din mandatul lui Ostaficiuc. 

Prejudiciul stabilit de anchetatori în acest dosar se ridică la 9,5 milioane de lei. 

Procurorii DNA Timişoara au dispus, marţi, instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului până la concurenţa sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). 

Potrivit surselor DNA, în cursul anului 2008, 'angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, cu ştiinţă, au întreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A'. 

'Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA. În baza acestor documente, cu încălcarea dispoziţiilor legale, au fost acordate societăţii comerciale mai sus menţionate, care, la acel moment, înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Timiş', susţin procurorii. 

Anchetatorii au reţinut că, după aprobarea finanţării, în scopul întocmirii şi efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajaţii CJ Timiş a sumelor de bani virate către firma respectivă, Chivorchian, pentru a sprijini activitatea infracţională a angajaţilor respectivi, a prezentat şi depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimaţi la clubul de fotbal respectiv.

'În realitate, aceşti bani au fost utilizaţi de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor şi penalităţilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere şi întreţinere a stadionului 'Dan Păltinişanu' aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Timiş şi închiriat echipei de fotbal, precum şi pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanţelor Publice, etc', au mai constatat procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.