Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost campion olimpic se înrolează în armata Etiopiei ca să lupte împotriva rebelilor: 'Vă aşteptaţi să spun că până la moarte? Da.'

Halle Gebrselassie

Haile Gebrselassie, campion olimpic la atletism în 1996 şi în 2000, a anunţat că se înrolează în armata etiopiană pentru a lupta împotriva rebelilor care se apropie de capitala Addis Abeba, anunță news.ro.

Gebrselassie a declarat pentru Reuters că se înrolează. Potrivit presei din Etiopia, şi Feyisa Lilesa, vicecampion olimpic la maraton în 2016, ar urma să se alăture armatei.

“Vă aşteptaţi să spun că până la moarte? Da, acesta este preţul suprem într-un război. În niciun caz nu o să stau aici nu teama că ei vor veni la uşa mea. Vor veni la casa mea. Nu ştim când. Nu ştim cine ce va face”, a afirmat fostul sportiv.

La începutul lunii noiembrie, Etiopia a declarat stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, după ce rebelii din regiunea de nord Tigray au declarat că câştigă teritoriu şi iau în considerare să mărşăluiască spre capitala Addis Abeba.

Conflictul din Etiopia, stat care era considerat un aliat stabil al Occidentului într-o regiune volatilă, a aruncat în foamete aproximativ 400.000 de oameni din regiunea Tigray, a ucis mii de civili şi a forţat peste 2,5 milioane de oameni din nord să-şi părăsească casele.

Haile Gebrselassie, în vârstă de 48 de ani, a câştigat medalia de aur în proba de 10.000 m la Jocurile Olimpice din 1996 şi din 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.