Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost căpitan al naţionalei Poloniei, Blaszczykowski şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist

News.ro
minge fotbal poarta

Fostul căpitan al Poloniei şi component al echipei Borussia Dortmund, Jakub Blaszczykowski, a anunţat, joi, că a decis să îşi încheie cariera de jucător, informează Reuters, potrivit news.ro.

În vârstă de 37 de ani, locul doi în topul celor mai selecţionaţi jucători ai ţării sale (cu 109 meciur), după Robert Lewandowski (142), el a debutat la echipa naţională în martie 2006, într-un meci amical împotriva Arabiei Saudite.

El s-a retras din naţională în iunie, la un amical cu Germania, părăsind terenul cu gardă de onoare făcută de ambele echipe.

"Orice călătorie are un sfârşit... Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul extraordinar pe care l-am primit la fiecare pas. A meritat să joc, să mă sacrific pentru voi", a notat Blaszczykowski pe Instagram.

El se retrage după o a doua perioadă la Wisla Cracovia, club din a doua divizie poloneză, unde a mai jucat între 2004 şi 2007 şi cu care a câştigat campionatul polonez în 2005, înainte de a ajunge la Dortmund.

El a jucat aproape 200 de meciuri în Bundesliga pentru Dortmund între 2007 şi 2016, ajutând echipa să câştige două titluri de campioană, o Cupă a Germaniei şi trei Supercupe, precum şi să termine pe locul al doilea în Liga Campionilor în sezonul 2012-2013.

Perioada petrecută la Dortmund s-a încheiat cu o trecere sub formă de împrumut pe un an la Fiorentina, club din Serie A. Blaszczykowski s-a întors în Germania în august 2016, cu un contract pe trei ani la VfL Wolfsburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.