Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost CEO al Bursei de Valori Germane prezice că Bitcoin va avea curs legal în cinci țări până în 2022

marketwatch.com
aur bitcoin criptomonede

Țările din lumea în curs de dezvoltare vor urma în curând pașii El Salvador și vor face cursul legal Bitcoin ( BTC ), a prezis recent CEO-ul BitMEX, Alexander Höptner.

Într-o postare, Höptner și-a exprimat sprijinul pentru că El Salvador adoptă Bitcoin ca mijloc legal de plată în septembrie, prezicând că țările în curs de dezvoltare vor fi „pe primul loc” în adoptarea Bitcoin:

„Predicția mea este că, până la sfârșitul anului viitor, vom avea cel puțin cinci țări care acceptă bitcoin ca mijloc legal de plată. Toți vor fi țări în curs de dezvoltare. ”

Potrivit lui Höptner, țările în curs de dezvoltare vor adopta Bitcoin mai repede din cauza a trei factori majori: nevoia tot mai mare de remitențe internaționale mai ieftine și mai rapide, inflația masivă și problemele politice, conform cointelegraph.com

Spre deosebire de consumatorii din țările mai dezvoltate, oamenii din economiile în curs de dezvoltare sunt mai afectați de problemele legate de plăți transfrontaliere și inflație, a spus Höptner.

CEO-ul a menționat că remitențele au reprezentat 23% din produsul intern brut al El Salvador în 2020, în timp ce Banca Mondială a evaluat că țările cu venituri mici și medii primesc aproximativ 75% din totalul remitențelor globale. El a adăugat că oamenii din întreaga lume se uită din ce în ce mai mult la Bitcoin ca o soluție pentru a rezista la inflația masivă, citând adoptarea rapidă a criptelor în Turcia, pe fondul unei rate a inflației de 19,2%.

Höptner a continuat spunând că mișcarea Bitcoin din El Salvador va facilita pentru alte țări să ia în considerare mișcări similare. „Dar dacă este o realitate că politica va juca un rol important în adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată, este de asemenea adevărat că orice eșecuri ale acestor lideri în faza de implementare ar putea afecta adoptarea mai largă a criptomonedelor în general”, a adăugat el.

Fost CEO al Bursei de Valori Germane Boerse Stuttgart, Höptner a preluat funcția de CEO al BitMEX în decembrie 2020, în locul lui Arthur Hayes.

Höptner nu este singurul care crede că mai multe țări vor urma exemplul El Salvador în adoptarea Bitcoin. Luna trecută, fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a prezis că mult mai multe țări vor adopta criptomonede. Programatorul de renume mondial Edward Snowden crede, de asemenea, că „întârzierile ar putea regreta să ezite”.

Unele figuri majore din spațiul criptomonedelor au ezitat să laude adoptarea criptografică din El Salvador provocată de președintele Nayib Bukele. Vineri, cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a criticat abordarea lui Bukele de a adopta Bitcoin, susținând că forțarea companiilor să accepte o anumită criptomonedă este „contrară idealurilor de libertate care se presupune că sunt atât de importante pentru spațiul criptografic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.