Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost colaborator al lui Nicușor Dan, plângere penală la DIICOT împotriva Primăriei Capitalei - Acuzații de constituire de grup infracțional/ DOCUMENT

Facebook/Nicușor Dan
Nicusor Dan

Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului și fost vicepreședinte din Salvați București, a anunțat că a depus plângere penală la DIICOT împotriva Primăriei Generale. Acesta reclamă abuz în serviciu și constituirea de grup organizat.

”Am depus denunț privind infracțiunea de abuz în serviciu, abuz de putere și neglijență în serviciu la sediul DIICOT împotriva Primăriei Generale și pentru constituirea de grup infracțional organizat”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Fostul partener al lui Nicușor Dan le cere procurorilor să-l ancheteze pe primarul general și pe alți funcționari din primărie pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și uzurparea funcției.

Asociația acuză Primăria Municipiului București, pe primarul general și pe toți funcționarii cu atribuții că au încălcat „în mod flagrant și cu premeditare” Codul Administrativ, Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, și Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

„Plângerea penală este făcută in rem împotriva Primăriei Municipiului București, subordonatelor și funcționarilor pentru neemiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire de mai bine de 10 luni, când termenul legal e 15 zile. De asemenea, pentru nepromovarea în Consiliul General al Municipiului București a PUZ-urilor depuse încă din luna noiembrie 2020 la Primăria Municipiului București cu toate avizele, în termenul legal care e de maxim 45 zile de la depunere. Plângerea este făcută la DIICOT deoarece infracțiunile sunt săvârșite cu concursul a mai mult de 3 oameni”, a declarat Alexandru Pânișoară, președintele asociației, pentru Metropola TV.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului acuză, mai exact, că din Primăria Capitalei nu iese nici un document prin care cetățenii Bucureștiului să poată face lucrări de construcție, nu mai vorbim de dezvoltatorii imobiliari care nu pot derula nici un fel de investiție, mai spune sursa citată.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.