Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier al Alinei Bica, despre statueta din bronz primită de la familia Tender: La ședințe atrăgea atenția participanților să nu o dărâme

alina bica

Judecătorul Mihai Udroiu, fost consilier al Alinei Bica, a fost audiat, marți, ca martor, în dosarul în care fosta șefă a DIICOT este judecată alături de Adriean Videanu. Magistratul susține, referitor la statueta de bronz care ar fi fost primită de Alina Bica de la familia Tender, că atunci când era secretar de stat, Bica atrăgea atenția participanților la ședințe să nu o dărâme.

"Știu că Mirel Rădescu era nemulțumit că nu mai intra in dosarul CAROM, știu că i-a luat locul Curelaru. Nu îmi amintesc sa fi existat o discuție aprinsă intre Alina Bica și Mirel Rădescu pe aceasta temă. Alina Bica avea discuții aprinse cu multa lume. De la Alina Bica știu că părerea ei era că în dosarul CAROM trebuiau puse concluzii de condamnare cu suspendare, pe ansamblul cauzei. Motivul era pe de o parte geneza cauzei, adică modul în care au fost comise faptele. Mi-a spus că Tender a comis faptele pentru a își recupera un prejudiciu cauzat că urmare a unei înțelegeri cred că cu Hrebenciuc și Patriciu o alianță legata de monopolul pe piața petrolului. Știu că era în discuție o asociere.

Existau discuții care puteau naște interpretări ale faptei de abuz, legate de propria societate in cazul lui Tender. Un alt argument era vechimea faptelor, din 2002 cred. (..)La momentul respectiv, eu nu am perceput schimbarea procurorului drept o problema, având în vedere că percepția era că sunt probe. El era supărat că a fost schimbat după ce a fost parcursă aproape toată cercetarea judecătorească. Nu mi s-a părut că era un impediment pentru buna desfășurare a cauzei", le-a spus judecatorilor Mihai Udroiu.

Referitor la statueta de bronz primită de la familia Tender de Alina Bica, magistratul a spus: "Sigur avea una în biroul de LA MJ, dar nu mai știu dacă a avut o și la DIICOT. Știu sigur că avea statuia la MJ, pentru că în biroul ei erau des ședințe coordonate de ea și mereu le atrăgea atenția participanților sa aibă grijă să nu îi dărâme statuia. Am înțeles că era destul de grea. Nu știu nimic despre proveniență ei".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.