Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier al lui Băsescu, dat în judecată de un lider politic din Republica Moldova

basescu ghimpu

Fostul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova (şi fost preşedinte interimar al ţării) Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberat, se declartă deranjat de afirmațiile făcute de către fostul consilier prezidențial Iulian Fota, în cadrul unei emisiuni televizate de la București. Fostul consilier al lui Băsescu a afirmat că Ghimpu l-ar sprijini pe Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului PL, declarațiile sunt calomnioase, fapt ce i-a prejudiciat imaginea. Drept rezultat, Ghimpu spune că îl va acționa în judecată pe Fota. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, notează unimedia.info.

„Declarațiile lui Iulian Fota îmi aduc prejudicii imaginii mele. Am trimis deja o sesizare la CCA din România pentru a se lua măsuri. Îl voi da în judecată pentru declarații calomnioase”, menționează Ghimpu.

Mai mult, acesta a ținut să precizeze faptul că promovarea valorilor române și a reunificării de către Partidul Liberal sunt absolut sincere și necesare Republicii Moldova.

Fostul consilier prezidențial Iulian Fota a afirmat într-o emisiune TV că Republica Moldova este controlată în totalitate de prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, iar la operaţiunea care a dus la dispariția unui miliard de dolari a participat și liderul PL, Mihai Ghimpu.

___

 

CONSILIULUI  NAȚIONAL  AL  AUDIOVIZUALULUI

Bd. Libertății nr.14, sector 5, cod 050706,

Bucuresti, ROMÂNIA

 

Conținutul reclamației:

Reclamația mea se refera la afirmatia complet falsa la adresa persoanei mele facuta de fostul consilier prezidential, Iulian Fota, invitatiul emisiunii `Dosar de politician` (http://inregistrari.b1.ro/view-dosar_de_politician-84.html), la minutul 21.23. Această declaratie sugereaza ca as fi fost, prin asociere cu Vlad Plahotniuc, implicat in furtul miliarului din bancile moldovenesti.

Iata declarația din cadrul emisiunii:

„Miliardul a fost furat cu contribuţia unora dintre pro-europenii noştri. Principalul aliat al lui Plahotniuc ştiţi cine este la Chişinău? Este Ghimpu. Pro-românul şi omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit şi îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat. Ghimpu a sperat că dacă Filat se duce de râpă, el va prelua o parte din electoratul lui Filat. Ceea ce vreau să spun este că ce se întâmplă acum în Republica Moldova este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar şi politic. Oameni în care am avut încredere au adus Moldova în acest dezastru. Când furi un miliard, aclamând că vrei în Europa, este un scuipat peste propriul tău popor”.

Aceste afirmații facute de un fost consilier prezidential, complet nefondate si nedovedite in vreun fel, imi aduc  enorme prejudicii de imagine in calitatea mea de om politic român din Republica Moldova , presedinte al Partidului Liberal din R. Moldova. Presa de la Chisinau a preluat urgent si masiv declaratiile lui Iulian Fota cu titluri calomnioase bazate pe declaratia in cauza.

Menţionez că este vorba despre organele de presă afiliate forţelor politice adversare ale Partidului Liberal, care se citează reciproc cu organe mass media din România unde au reuşit să plaseze ştiri negative la adresa PL şi a mea, dar a şi altor lideri şi forţe politice. De exemplu, emisiunea incriminată de la B1TV din 8.01.2016 a folosit ca documentare înregistrări video şi audio de la Jurnal TV din Chişinău.  A doua zi, pe 9.01.2016, aceeaşi televiziune, Jurnal TV, revine cu o ştire amplă ce reiterează calomniile la adresa mea, citând ca sursă emisiunea B1TV menţionată. La fel şi jurnal.md, un portal de ştiri aparţinând grupului de presă „Jurnal Trust Media”,  ca şi Jurnal TV. Îmi iau libertatea să apreciez că este un caz clasic de manipulare al televiziunilor care se citează unele pe altele ca „surse independente şi echidistante”. Intrarea B1TV, a realizatorului Silviu Mânăstire şi a invitatului Iulian Fota în acest joc al manipulării anulează orice premisă de bună credinţă în ce priveşte demersul publicistic. Se poate viziona la această adresa ştirea Jurnal TV care citează ştirea B1 TV care citează Jurnal TV.

http://www.jurnaltv.md/ro/news/2016/1/9/plahotniuc-criticat-in-presa-romana-10183513/

Impactul negativ asupra opiniei publice din România al încălcării de către B1 TV şi realizatorul Silviu Mânăstire al Codului Audiovizualului este sporit şi de faptul că telespectatorii din România în general nu urmăresc mass-media, sursele de informare din Republica Moldova care să le prezinte puncte de vedere alternative faţă de cele prezentate la B1TV şi, în consecinţă, ar putea în mai mare măsură să fie victime ale acestor proceduri de dezinformare şi să acorde credit calomniilor proferate la adresa mea.

De asemenea, impactul negativ asupra telespectatorilor din Republica Moldova al afirmaţiilor incriminate de la B1 TV şi preluate apoi de Jurnal TV de la Chişinău ca citând „o sursă credibilă”, este sporit de faptul că mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova consideră România drept Patria Mamă şi au încredere în tot ce vine din România, inclusiv în mass-media, iar citarea de către Jurnal TV a unei televiziuni din România sporeşte gradul credibilitate al campaniei de calomniere derulată profesionist împotriva PL şi a mea.

 

Iata o selectie din aceste materiale care ma defaimeaza si acuza explicit:

 

Mihai Ghimpu, desfiinţat la Bucureşti: Este principalul aliat al lui Plahotniuc; Când furi un miliard, aclamând că vrei în Europa, este un scuipat peste propriul tău popor

http://jurnal.md/ro/politic/2016/1/9/mihai-ghimpu-desfiintat-la-bucuresti-este-principalul-aliat-al-lui-plahotniuc-cand-furi-un-miliard-aclamand-ca-vrei-in-europa-este-un-scuipat-peste-propriul-tau-popor/

 

Experți din România: Pro- europeanul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit pe Plahotniuc să fure miliardul

http://unimedia.info/stiri/Experi-din-Romania-Pro-europeanul-nostru-Ghimpu-este-cel-care-l-a-sprijinit-pe-Plahotniuc-sa-fure-miliardul-107334.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Experți din România: Pro- europeanul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit pe Plahotniuc să fure miliardul

http://www.evzmd.md/politica/268-politic/33824-exper%C8%9Bi-din-romania-pro-europeanul-nostru-ghimpu-este-cel-care-l-a-sprijinit-pe-plahotniuc-sa-fure-miliardul.html

 

Experți din România: Pro-europeanul Ghimpu este cel care l-a sprijinit pe Plahotniuc să fure miliardul

http://stiri24.md/experti-din-romania-pro-europeanul-ghimpu-este-cel-care-l-a-sprijinit-pe-plahotniuc-sa-fure-miliardul/

Mihai Ghimpu este principalul aliat al oligarhului Vladimir Plahotniuc. O spun experţii politici de la Bucureşti, care afirmă că în jaful de miliarde, Plahotniuc a fost ajutat chiar de liderul PL. Declaraţiile au făcute în în cadrul emisiunii „Dosar de politician” la postul de televiziune B1 TV.

http://www.infobiz.md/md/news/10799

 

EXPERŢI DIN ROMÂNIA: Pro-europeanul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit pe Plahotniuc să fure miliardul

http://basarabialiterara.com.md/?p=19894

 

Experți din România: Europeanul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit pe Plahotniuc să fure miliardul

http://www.ziarelive.ro/stiri/experti-din-romania-europeanul-nostru-ghimpu-este-cel-care-l-a-sprijinit-pe-plahotniuc-sa-fure-miliardul.html

 

Precizez că:

Moderatorul emisiunii nu l-a intrebat pe interlocutorul sau, Iulian Fota, daca are vreo proba ca sa demonstreze cele spuse la adresa mea. Pur si simplu s-a multumit sa spuna `interesanta informatie`, intarind inca odata minciunile formulate de Iulian Fota la adresa mea.

Nu am fost contactat de realizatorul sau producatorul respectivei emisiuni pentru a intervenii in emisiune sau sa mi se acorde dreptul la replica.

Rog ca in calitate de autoritate de reglementare in domeniul comunicarii audiovizuale sa luati masurile care se impun.

 

Mihai Ghimpu,

Președintele Partidului Liberal

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.