Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost deputat, condamnat la 11 ani de inchisoare cu executare

gratiere condamnare inchisoare arest

Un fost deputat a fost condamnat la 11 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si furt calificat. Decizia data de Tribunalul Constanta nu este definitiva.

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost arestat inca din 2013, in dosar fiind cercetat alaturi de alte 10 persoane. Complicii sai au primit pedepse cuprinse intre trei ani si 10 ani de inchisoare. Totodată, instanţa i-a obligat pe cei 11 inculpaţi, în solidar, la plata a peste 700.000 de lei către statul român, reprezentand TVA şi impozit pe profit, la care se adaugă plata dobânzi şi penalităţi de întârziere la data plăţii efective.

Citeste si: LOVITURĂ a FBI. Cere extrădarea pentru CORUPȚIE a 3 cetățeni români

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, joi, pe Gabriel Bivolaru la pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, la patru ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, în formă continuată, la şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru spălare de bani, în formă continuată. Instanţa a contopit toate aceste pedepse şi i-a aplicat lui Gabriel Bivolaru pedeapsa cea mai grea, aceea de 11 ani de închisoare, precum şi doi ani interzicerea unor drepturi, cu titlu de pedeapsă complementară, după executarea pedepsei închisorii de 11 ani.

Citeste si: Precedent periculos pentru politicienii implicati in cazuri de coruptie

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fostul deputat Gabriel Bivolaru şi ceilalţi nouă membri ai grupării sale sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei sustrăgeau ţiţei din conductele societăţii Conpet prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, de unde erau transferate într-o cisternă, apoi îl duceau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari. Aici, produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru, informeaza romaniatv.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.