Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost deputat condamnat la închisoare, în India, pentru viol

gratii

Un tribunal din New Delhi l-a condamnat la închisoare pe viaţă un fost deputat al partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP), pentru violarea unei adolescente, a anunţat avocatul fostului politician, în urma unui caz devenit de notorietate şi care a alimentat furia populară faţă de violenţele sexuale împotriva femeilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Kuldeep Singh Sengar, fost deputat din partea statului Uttar Pradesh (nord), cel mai populat din India, a fost condamnat în baza prevederilor privind protecţia copilului din legea infracţiunilor sexuale. Sengar a pledat nevinovat la acuzaţia adusă.

Potrivit avocatului Tanveer Ahmed Mir, clientul său a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 2,5 milioane de rupii (35.000 de dolari).

Citește și: SURSE - PLANURILE lui Ciolacu pentru Congresul PSD

'Şi-a primit pedeapsa. Sunt foarte fericită. Astăzi ni s-a făcut dreptate', a declarat sora victimei, citată de televiziunea India Today.

Sengar va contesta verdictul la Înalta Curte din New Delhi, a indicat avocatul, iar cazul s-ar putea prelungi mai mulţi ani în instanţele indiene.

Acesta a ajuns în atenţia publică anul trecut, când victima, care era adolescentă în 2017, când ar fi avut loc violul, a încercat să se sinucidă, acuzând poliţia de inacţiune.

În luna iulie, un camion a intrat în maşina cu care călătorea tânăra. Două din rudele femeii au murit în accident, iar ea a fost rănită. De atunci, familia se află sub protecţia poliţiei.

În urma criticilor că nu l-a sancţionat pe deputat, prim-ministrul Narendra Modi, liderul BJP, l-a exclus pe Sengar din partid în august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.