Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un fost deputat rus a criticat la TV strategia Rusiei din Ucraina: 'Sunt fapte absolut evidente!' / el cere negocieri cu Ucraina

Fox News. AP / Evgeniy Maloletka
război, ucraina, femeie, victime, refugiați

Fostul deputat rus Boris Nadejdin a criticat deschis strategia Rusiei în Ucraina la televiziunea rusă de stat NTV și a cerut negocieri cu Ucraina. Nu a fost nimic în neregulă, spune el într-un interviu acordat agenției de știri AP.

El a spus adevărul în timpul apariției sale la televiziunea de stat și nu se teme de nicio pedeapsă în conformitate cu legile dure împotriva degradării soldaților și a difuzării unor presupuse știri false despre conflict, spune Nadezhdin.

În timpul unui talk-show difuzat duminică la postul de televiziune controlat de stat NTV, Nadejdin a declarat că președintele rus Vladimir Putin a fost indus în eroare de serviciile de informații care i-ar fi spus că rezistența din Ucraina vecină va fi scurtă și ineficientă. Nadejdin a cerut, de asemenea, ca luptele să se încheie și să înceapă negocierile.

Într-un interviu acordat marți agenției The Associated Press, Nadejdin a declarat că negocierile privind încetarea focului "sunt posibile întotdeauna și peste tot". Dar el a spus că rezolvarea unor probleme precum statutul regiunilor separatiste din Ucraina și al Crimeei, pe care Rusia a anexat-o în 2014, ar fi mult mai dificilă.

"Negocieri pe aceste probleme? Sunt acum absolut nerealiste, pentru că există o astfel de poziție: 'Vă vom învinge. Nu, vă vom învinge'", a spus el.

Comentariile televizate ale lui Nadejdin din weekend au fost remarcabile din cauza demersurilor Rusiei de a înăbuși criticile privind trimiterea de trupe în Ucraina. La câteva zile după începerea operațiunii, parlamentul a aprobat o legislație care a scos în afara legii presupusele denigrări ale armatei ruse sau răspândirea de "informații false" despre operațiunea din Ucraina.

OVD-Info, un grup de asistență juridică care urmărește arestările politice din Rusia, a numărat 90 de cazuri penale pentru acuzații de răspândire de informații false despre armata rusă începând cu 24 februarie.

"Cu siguranță nu am încălcat nicio lege rusă", a declarat Nadejdin pentru AP. "Nu a existat niciun fel de fals, niciun fel de fals în ceea ce am spus. A existat o declarație a unor fapte absolut evidente".

Context

Comentariile lui Boris Nadejdin, un fost membru liberal al Parlamentului rus, au fost făcute în timp ce forțele rusești s-au retras din mare parte din regiunea ucraineană Harkov în fața contraofensivei ucrainene.

În ultimele săptămâni, oficialii ruși au acuzat în mod repetat Ucraina că nu este dispusă să negocieze, dar au prezentat și termeni draconici. Fostul președinte Dmitri Medvedev a declarat luni că Rusia va cere o capitulare totală.

Retragerea trupelor din regiunea Harkov și contraofensiva ucraineană în părțile din sudul regiunii Kherson, aflate sub control rusesc, au stârnit îngrijorarea că Rusia se clatină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.