Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director AJOFM Tulcea, condamnat la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un fost director din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea a fost condamnat la 3 ani de închisoare și la plata a peste 3 milioane de lei, pentru că încheiat un acord cu o asociație ai cărei membri erau rudele ei și a luat fonduri europene, anunță MEDIAFAX.

Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea fostului director în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, pentru infracțiuni de corupție, la 3 ani de închisoare cu executare.

Fostul director trebuie să achite suma de 3.231.451 lei către Ministerul Fondurilor Europene – Organism Intermediar POSDRU, care s-a constituit parte civilă, precum și dobânzi legale, cu titlul de despăgubiri civile, precum și menținerea măsurii sechestrului asigurator instituit.

Hotărârea este definitivă.

Fostul director a fost trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

De fapt, în 14 februarie 2011, directorul AJOFM Tulcea, o femeie, a încheiat un parteneriat între instituția pe care o conducea și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale ei.

După patru zile, în 18 februarie 2011, ascunzând existența conflictului de interese existent între ea și membrii asociației respective, „inculpata, în calitate de director executiv al aceleiași instituții publice și de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanțare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu”, arată Direcția Generală Anticorupție, într-un comunicat transmis luni.

În baza cererii de finanțare, AJOFM Tulcea și partenerii săi au obținut o finanțare nerambursabilă, pentru implementarea proiectului „Formarea continuă – premiza calității în Serviciul Public de Ocupare”.

„Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanțări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata avea obligația informării AJOFM despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut”, arată DGA.

Ca urmarea a faptelor sale, în perioada 19 iulie 2011 – 2 iunie 2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat, respectiv AJOFM Tulcea, adică prin directoarea în cauză, au obținut suma totală de 8.112.016,60 lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Organismul Intermediar – POSDRU s-au constituit parte civilă în cauză.

În această cauză s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile și conturilor deținute de persoana condamnată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.