Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor: Virusul a scăpat din laboratorul din Wuhan (Expert virolog)

Voice of America
Wuhan laborator

Fostul director al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield, a declarat vineri că este convins că SARSCoV2 a apărut și a „evadat” din laboratorul din Wuhan din China.

Vezi și; Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

„Până acum, nimic nu m-a convins că nu este așa. Etiologia cea mai probabilă a acestei patologii din Wuhan a fost dintr-un laborator. A scăpat", a declarat Robert Redfield, fost director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și administrator al Agenției pentru Registrul Substanțelor Toxice și al Bolilor din 2018 până în 2021, relatează newsweek.ro.

„Mulți nu cred asta. E în regulă. Știința o va dovedi în cele din urmă".

Redfield s-a referit la Institutul de Virologie Wuhan, primul laborator din China de Nivel 4 de Biosiguranță.

Laborantul din Wuhan s-a infectat direct de la un agent patogen respirator

„Nu este neobișnuit ca agenții patogeni respiratori la care se lucrează într-un laborator să-l infecteze pe cel care îl manipulează. Asta nu implică nicio intenționalitate. Este părerea mea, ca virolog. Mi-am petrecut toată viața în virologie. Virusul e din laborator și punct”, a declarat acesta la CNN.

Expertul a spus că nu crede că virusul a trecut de la un liliac la un om, apoi a devenit „unul dintre cei mai infecțioși viruși pe care îi cunoaștem în umanitate cu transmitere de la om la om”. Mai degrabă este vorba de infectarea cercetătorului care-l studia în laborator și, fiind un patogen respirator foarte contagios, s-a răspândit.

Redfield a notat că nu se știe exact data când a scăpat din laborator, dar deja se răspândea în septembrie sau octombrie 2019.

Vezi și: Guvernul Cîțu pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri

La începutul lunii februarie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este „extrem de puțin probabil” ca virusul să fi scăpat din laboratorul din Wuhan.

Cu toate acestea, Peter Ben Embarek, liderul echipei OMS care a efectuat o anchetă la Wuhan, a declarat că este nevoie de mai multă muncă pentru identificarea sursei.

Din decembrie 2019, când virusul a fost detectat pentru prima dată, peste 125,6 milioane de cazuri și peste 2,7 milioane de decese au fost raportate la nivel global, potrivit unui bilanț al Universității Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.