DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fost director de instituție publică, în INCOMPATIBILITATE

pressalert.ro
ani

Dumitru Hobeanu, preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vâlcea, s-a aflat de două ori în incompatibilitate în perioada 2011-2013, a anunţat miercuri Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Zeci de PERCHEZIȚII DIICOT în București și nouă județe

De ce a fost arestat la domiciliu Olteanu. Declarații la detectorul de minciuni/ MOTIVARE

Veste PROASTĂ pentru inculpații din dosarul Ferma Băneasa. Ce au decis magistrații

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că HOBEANU DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie - 4 martie 2013 întrucât, simultan cu deținerea funcției publice, a desfășurat și activitatea remunerată de evaluator al Spitalului Orășenesc Tg. Bujor (în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor), realizând astfel venituri plătite de CoNAS în cuantum de 10.021 lei.

De asemenea, HOBEANU DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 2011 - 2012, întrucât, simultan cu deținerea funcției publice, a exercitat și funcţii (agent de promovare si consultant) în alte domenii de activitate din sectorul privat care au avut legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deținute în aceeași perioadă, realizând venituri în cuantum de 4.285,12 lei.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităților sau instituțiilor publice” și respectiv dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scrisHOBEANU DUMITRU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demniății, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.